Polaris Offroad Maraton Bajnokság 2015
A Polaris Offroad Maraton Bajnokság egy 2012-ben alapított quados versenysorozat, amely idén 2015-ben is megrendezésre kerül. A sorozat alapötlete az volt, hogy a quadosoknak is szóljon egy versenysorozat, ahol nem motorosok, autósok között kell versenyezniük, hanem kimondottan quadoknak és SideBySide-oknak írt pályán, nekik szóló szabályzat szerint versenyezhessenek, használhassák járműveiket.

Az egyes futamokon mindenkinek kínálunk versenyzési lehetőséget, kortól, nemtől, márkától, lóerőtől, hajtott kerekek számától függetlenül. A gyerekek két kategóriában kor és köbcenti bontás szerint 30-45 perces futamokon mérhetik össze tudásukat, míg a nagyobbak 2-3 órás futamokon tehetik meg ugyanezt hajtásképlet és köbcenti bontás szerint értékelve. A futamokat az adott idő alatt megtett körök alapján értékeljük, vagyis a futamok nem csak a gyorsaságról szólnak! Az Offroad Maratonon az tud jó eredményt elérni, aki taktikus versenyzéssel a saját fizikai és mentális erejét jól beosztva és a technikát is egybentartva tudja teljesíteni a futamokat.

Az előző évtől eltérően, idén, 2015-ben a bajnokság 6 futamból áll, ezeknek a futamoknak az eredményei adják a bajnokság végeredményét. Idén minden futam beleszámít az év végi értékelésbe így ilyen módon taktikázni nem lehet.

A futamok nevezési díjai a Junior kategóriák esetén 5000 Ft (szorzós futam esetén 7000), a többi kategóriában előnevezés esetén 6000 Ft, helyszíni nevezés esetén 9000 Ft (szorzós futam esetén 7000 és 10000 Ft).

A futamok időpontjai és tervezett helyszínei:
  1. március 21. - Gyál
  2. április 11. - Vitnyéd
  3. május 9. - Orgovány
  4. június 27. - Bajót-Szarkáspuszta
  5. szeptember 19. - Somogyaszaló
  6. október 3. - Szárliget